Over FestivaLOS

Benefietevenement voor LOS Deurne
Datum: zaterdag 16 juni 2017

In een prachtig pand, voorheen bekend als “Het Hof van Deurne”, is sinds januari 2017 een nieuwe school gevestigd: LOS Deurne.

Bij LOS Deurne werken leerlingen van 4 tot 21 jaar samen met hun docenten en begeleiders aan een eigen unieke leeromgeving. Leren met hoofd, hart en handen staat centraal. Vanuit het principe van natuurlijk leren krijgt iedere leerling hier de mogelijkheid om te leren wat hij zelf wil. Afspraken worden gezamenlijk gemaakt en gehandhaafd in sociocratie.

De school ontvangt geen overheidsgeld en moet door ouders zelf worden bekostigd. Om zoveel mogelijk kinderen hiervan te kunnen laten profiteren is getracht het schoolgeld zo laag als mogelijk te houden. De docenten en begeleiders werken veelal onbetaald.

Op dit moment is LOS Deurne nog in opbouwfase. Maar het is inmiddels duidelijk dat er behoefte bestaat aan een school als deze; het aantal leerlingen is in een jaar tijd meer dan verdubbeld en zal ook de komende jaren flink groeien.

Om de school financieel te ondersteunen, wordt op 16 juni 2018 door Oudervereniging Filos in samenwerking met Lionsclub Deurne een groot benefietevenement georganiseerd: FestivaLOS! Op deze dag willen we iedereen in Deurne en wijde omgeving laten kennismaken met het bestaan en de filosofie van de school.

FestivaLOS vindt plaats in Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne. We hebben overdag een levendig programma in petto met onder meer:

  • workshops en lezingen
  • een Lifestyle-event met plaatselijke ondernemers
  • een film over sociocratisch onderwijs
  • een talkshow
  • een loterij
  • een boeken- en platencafé

‘s Avonds staat er voor genodigden een grote veiling op het programma. De dag wordt afgesloten met een benefiet-optreden van The Bruceband (kaartverkoop reeds gestart!)

De volledige opbrengst van FestivaLOS komt ten goede aan LOS Deurne. We hopen deze dag een mooi bedrag op te halen zodat de school verder kan groeien en meer financieel gezond kan worden.

Wil je meehelpen aan FestivaLOS? Neem dan contact met ons op!