Workshops en lezingen

Verspreid over de dag vinden er allerlei toffe workshops en interessante lezingen plaats. Hieronder vind je de workshops en lezingen die je kan bezoeken. Aan het einde van elke lezing of workshop wordt verwacht dat je een bijdrage doet die passend voelt. De opbrengst komt geheel ten goede aan de sociocratische leeromgeving LOS Deurne.

Workshops

Kinderyoga
Tijden: 13:15 – 13:45 uur en 15:15 – 15:45 uur
Door Yvonne Charlier, De Kriebelboom

Vind je het ook leuk om te bewegen, yogahoudingen te doen en massagespelletjes lekker met je blote voeten in het gras? Welkom bij kinderyoga bij FestivaLOS! De Kriebelboom zal een aantal keren een workshop geven. “De boom van de Kriebelboom staat voor stevig geworteld zijn en de takken bewegen mee in de wind. Zullen we dat ook samen gaan ervaren? De handjes van de blaadjes staat voor aanraken en masseren.  We gaan ook leuke massagespelletjes met elkaar doen. Ik ontmoet jullie graag. Als je papa of mama graag meedoet dan mag dat natuurlijk ook. Opgeven is niet nodig. Je mag na de les een vrijwillige bijdrage in een potje doen voor de geweldige Democratische school LOS. Warme groet Yvonne”

Clinic Mindful Walk en Run
Tijden: 13:15 – 14:45 uur en 15:30 – 17:00 uur

door Tineke Beijer, Mindful Coaching en Bewegen

Wandelen, maar dan anders. Met Mindful Run worden mindfulness, ademhalingstechnieken en wandelen/hardlopen gecombineerd, met als doel dat je minder stress ervaart en meer energie hebt. Tijdens deze clinic komen de bodyscan, yoga, meditatie en mindfulness oefeningen aan de orde. Tijdens deze clinic ga je kennis maken met de neusademhaling. Doordat je door je neus in en uit ademt krijgt je lichaam meer kans om zuurstof op te nemen. Hierdoor krijg je meer energie en kracht. Maar het werkt ook stress regulerend. Ben jij nieuwgiering geworden wat Mindful Walk voor jou kan betekenen. Doe dan mee met deze unieke clinic!

Workshop voor moeders: UIT je hoofd en IN je lijf. Ontdek de kracht van jouw lichaamshouding.
Tijden: 13:30 – 14:15 uur en 15:00 – 15:45 uur
Door Tanja van Leeuwen, Authentiek Ouderschap

Zit jouw hoofd soms ook zo vol van alles wat je nog moet, wil en vindt? Tijdens deze workshop gaan we UIT ons hoofd en IN ons lijf.

Ontspan, speel en ontdek hoe jouw lichaam jou informatie geeft over jezelf. Én ervaar hoe jij met jouw lichaamshouding invloed hebt op hoe jij je voelt. Een workshop speciaal voor moeders die nét even anders willen omgaan met (de uitdagingen in) het moederschap.

Vind en creëer jouw unieke krachtdier
Tijden: 14:00 – 14:30 uur en 14:30 – 15:00 uur
Door Louise van Luijk, De Oersprong

Voel welk dier in jou verborgen zit met hulp van een avontuurlijk spel en creëer jouw eigen dier in klei… je kunt m zelfs kleuren! En na afloop mag je deze natuurlijk zelf meenemen…

Klankconcert
Tijd: 15:45 – 16:45 uur

door Gonnie Feddema, Gonnieklankconcerten

Tijdens FestivaLOS neemt Gonnie ons mee in een interactief klankconcert met vooraf en na afloop ruimte voor vragen over de instrumenten. Geschikt voor alle kinderen die al een beetje in stilte kunnen luisteren en hun ouders.

Blote voeten workshop
Tijd: 16:00 – 17:00 uur (onder voorbehoud)

door Linda Schrurs, De Natuurlijke Verbinding

Tijdens een blote voeten workshop bekijken we hoe flexibel en sterk de voeten zijn. Dat doen we door middel van bewust lopen, oefeningen en hulpmiddelen (van stuiterballen tot handdoeken, van een bak stenen tot matjes met oneffenheden speciaal voor de voeten). Daarnaast wordt uitleg gegeven over voetgezondheid, voetentraining, de functie van voeten en welke invloed voeten hebben op je houding. Ook leuk voor jonge kinderen!

Lezingen

13:30 – 14:15 uur:
Handanalyse

door Beppie van Deutekom, www.handenlogie.nl

Met handanalyse kun je vaststellen wat iemands sterkere of zwakkere kanten zijn en hoe die krachten kunnen samenwerken of blokkeren. Door iemand van de sterke krachten in een hand bewust te maken en deze krachten te laten voelen, groeit een mens aan innerlijke kracht. Benieuwd naar wat jouw handen je vertellen? Dan is deze lezing interessant voor jou!

14:30 – 15:15 uur:
Vragenuurtje democratisch onderwijs

door Mirjam Stam, www.verwonderwereld.nl

Mirjam Stam is moeder van een LOS leerling. Tijdens dit vragenuurtje zal een korte introductie worden gegeven over wat democratisch onderwijs inhoudt en is er volop ruimte voor vragen over deze vernieuwende vorm van onderwijs.

14:45 – 15:45 uur:
Het volgen van je dromen – Met de fiets naar Rome

door Heidi Munsters-Verhees

In de zomer van 2017 fietste Heidi samen met haar man en twee kinderen (destijds 2 en 4) van Deurne (NB) naar Rome. Tijdens FestivaLOS komt ze over deze reis en over hoe ze daarmee één van haar dromen realiseerde vertellen.
“Ik wil mensen door het geven van speeches laten zien dat er een ander leven mogelijk is dan het standaard leven. Kijken wat daar allemaal mogelijk is zodat je echt je dromen na kunt jagen!”

16:00 – 16:45 uur:
Borstvoeding en bijvoeding onder eigen regie van het kind

door Gonneke van Veldhuizen-Staas, lactatiekundige NLG, www.eurolac.net

Mensenkinderen worden geboren met een bepaalde blauwdruk waarin verwachtingen, instincten en de benodigdheden voor vaardigheden verankerd liggen. Zij kunnen binnen de juiste setting en met voldoende aanbod al vanaf hun geboorte veel zelf. Gonneke komt vertellen over hoe mensenkinderen zichzelf vanaf hun geboorte onder eigen regie kunnen voeden, zolang de ouders maar zorgen voor de omgeving en aanbod om dat mogelijk te maken.